Dream House (2011)

Dream House (2011)
Casa de vis (2011)

gen: mister

cu: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz

de: Jim Sheridan

linkuri: IMDb

nota IMDb: 5.8

opinia mea: mediuÎntr-o pauză de Farscape, serial la care mă uit momentan, mi-am zis: hai să văd și un film de lung-metraj. Episoadele din Farscape având cam 50 de minute, lung-metraj înseamnă o oră jumate'. Am ales Dream House, un thriller cu Daniel Craig, Naomi Watts și Rachel Weisz. Adică: nu v-ar face curioși, măcar într-o mică măsură, distribuția asta? Și dacă nu distribuția, atunci proporția: un bărbat și două femei? Am avut noroc că n-am văzut trailerul înainte, ceea ce vă recomand și vouă să faceți. Altfel o să vă pară rău: filmul ascunde un mister iar trailerul, ați ghicit, ne servește pe tavă exact dezlegarea lui. Pentru că Hollywood.

Dream House începe ca un film static. Actorul din Skyfall, Craig, Daniel Craig, întrupează aici un cu totul alt personaj. Povestea începe cu acesta renunțând la funcția de editor în cadrul unui mare trust pentru a se dedica vieții de familie. Împreună cu soția (Rachel Weisz) și cele două fetițe (surioarelor Taylor și Claire Geare le prevăd un viitor minunat în lumea celei de-a șaptea arte), el se mută departe de agitația orașului, într-o casă liniștită. Acolo viața, ca să spun așa, e ca-n filme, până când fetițele încep să aibă senzația că sunt urmărite iar ei află de o tragedie petrecută cu câțiva ani în urmă în acel loc. Cum spuneam, filmul e în prima parte destul de static; nu vă așteptați la un thriller clasic, și nici la un horror. Dar tensiunea continuă să crească ușor, până când irupe într-o rezolvare cu totul neașteptată. Bineînțeles că n-o să vă spun prea multe, exceptând faptul că filmul ia din acel moment o altă turnură.

Respectiv a unei drame psihologice intense. E adevărat că pe parcurs ni s-au oferit unele indicii, doar ochi să fi avut să le vedem. Astfel, spre exemplu, la scurt timp după mutarea în noua lor casă, vecina de peste drum (Naomi Watts) îi aduce lui Will (Daniel Craig) în dar... o oală cu tocană. El își strigă soția să coboare de la etaj, pentru ca cele două femei să facă cunoștință; soția lui însă nu va coborî prea curând. Această aparent nesemnificativă secvență, ca și altele, privite cu atenție ne apar nelalocul lor. Din păcate, Jim Sheridan nu are măiestria de a exploata ideea pe care lucrează la maxim. Iar pe final filmul îi este luat din mâini, fiindcă, nu-i așa, studiourile vor cu tot dinadinsul să își impună finalurile lor (deplorabile). Altfel, magia unui Daniel Craig familist funcționează iar actorilor nu le pot reproșa nimic.

Concluzia? Multe filme ies azi pe bandă rulantă fără nici o idee în ele. Dream House are la bază una, dar cumva nu reușește să puncteze. Ceea ce nu-nseamnă că nu-i peste media producțiilor americane actuale. Eu zic să-l vedeți.
RSS

Nu sunt comentarii la: Dream House (2011)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.