Total Recall (2012)

Total Recall (2012)
Memorie programată (2012)

gen: sf

cu: Colin Farrell, Jessica Biel, Kate Beckinsale

de: Len Wiseman

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 6.3

opinia mea: mediu
Total Recall este un remake al filmului din 1990 cu Arnold Schwarzenegger. Între timp tehnologia a evoluat aşa că ne putem aştepta la un spectacol vizual grandios. Din păcate însă efectele speciale sunt cel mult decente, luate individual n-ar fi rele dar montajul şi filmarea lasă de dorit. Nici la capitolul poveste filmul nu străluceşte, Len Wiseman preferând să meargă la sigur şi să copieze aproape fără modificări scenariul original. Sigur, există pe ici pe colo unele derapaje, mici modificări făcute pentru a asigura o coerenţă mai bună sau un dram de umor, ele dau un plus notei generale, dar per ansamblu istoria este aceeaşi. Dacă în '90 ea ne-a lăsat cu gura căscată, spusă a doua oară nu mai are aproape nici un farmec.

În caz că n-aţi văzut originalul, Douglas Quaid este un muncitor simplu având o soţie minunată şi ducând o viaţă liniştită, până când o vizită la un centru de recreere mentală îi activează accidental nişte memorii reprimate. În scurt timp îşi dă seama că întreaga lui viaţă este o farsă şi porneşte în căutarea propriei identităţi, descoperindu-şi pe parcurs şi o serie de calităţi demne de James Bond, cum ar fi aceea de a ieşi viu dintr-o încleştare cu câţiva zeci de poliţişti, dintre care unii chiar sintetici (adică roboţi). Se întâmplă la Hollywood, de altfel nu-i singurul punct slab al unui scenariu numai în aparenţă finisat. Astfel, soţia lui Quaid este singurul agent secret al adversarilor capabil să-i ţină piept, şeful celor răi ştie şi el să se bată iar eliminarea lui rezolvă toate problemele şi salvează omenirea. Dar destul cu spoilerele.

Neavând poveste şi neavând spectacol, Total Recall mizează pe două atuuri pentru a vă face să-l vizionaţi. Atuul numărul unu se numeşte Colin Farrell:

Colin Farrell

pe care l-am văzut în Ondine, iar atuul numărul doi se intitulează Jessica Biel:

Jessica Biel

Al treilea personaj principal, sau mai bine zis actriţa care-i dă viaţă, Kate Beckinsale, nu se ridică la înălţimea lui Sharon Stone din filmul original, nici la interpretare şi nici la imagine artistică, aşa că n-o trecem la atuuri.

În concluzie Total Recall (2012) este un Total Remake comercial. Nu impresionează dar cel puţin nu te dă afară din sala de cinema. Acum, depinde şi ce genuri preferaţi...
RSS

3 comentarii la: Total Recall (2012)

Colorbliss

Tot pentru psihoticul de Colin Farrell l-am vazut. Si mi-am convins si o amica sa vina cu mine la cinema :)) (de mentionat ca ea se uita doar la comedii romantice si tot filmul am fost nevoita sa ii explic ce se intampla). Am ademenit-o cu cele doua atuuri :D
Imi plac sf-urile, dar filmul m-a dezamagit. Adica, vorba ta, mediu. M-a dezamagit nu pentru ca ar fi prost, caci e ok, asa de o relaxare timp de 2 ore, dar pentru ca nu au fructificat absolut nimic din potentialul pe care povestea aia l-ar putea avea. Adica, vorbim de memorie aici. Care oricum e dubioasa, in starea ei naturala. Cu putin interes si imaginatie puteau sa jongleze mult mai frumos cu elementele cheie pe care le avea deja primul film.

Lotus

Păi n-au vrut să se abată de la filmul original. La Hollywood cred că e o criză de idei şi o sete de bani, de ce să nu mergi la sigur?

Las' că următoarea recenzie o să vizeze un film care mi-a plăcut mai mult. :)

Sky Host

I want to make a website Please refer me a best web development company which also offer me cheap web hosting in UAE.
e.g. UAE Hosting Company

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.