Ondine (2009)

Ondine (2009)
Ondine (2009)

gen: dramă

cu: Colin Farrell, Alicja Bachleda, Alison Barry

de: Neil Jordan

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 6.8

opinia mea: mediuOndinele sunt creaturi de basm ale apelor. Ca sirenele, doar că nu prind marinarii în mrejele lor subacvatice ci se ridică la suprafaţă pentru a trăi alături de ei, pe pământ. Cel puţin este cazul lui Syracuse (Colin Farrell), care pescuieşte într-o zi... o frumoasă fată. La propriu. Pentru fetiţa lui, Annie (Alison Barry, de care probabil vom mai auzi în viitor, din câte reţin1 a jucat excelent), povestea îmbracă nuanţe fantastice, ochii ei de copil colorând minunat totul. Pentru tatăl ei însă basmul este doar o dramă, dar una la capătul căreia poate întrezări fericirea.

Ondine este o poveste pentru oameni mari. Cu problemele lor, cu viaţa uneori dificilă, cu speranţe, dar şi cu oameni răi, droguri, ameninţări, lupte. O poveste în care, ca şi-n realitate, fiecare are demonul lui, cu care se luptă sau pe care-l ascunde. Este totuşi o poveste cu final fericit. V-o recomand.

--------------------------------------

1. Am văzut filmul cu câţiva ani în urmă. Nu mai reţin exact când dar cu siguranţă nu a fost înainte de 2009.
RSS

5 comentarii la: Ondine (2009)

Punct și virgulă

Sună interesant. Prezentarea mă face să cred că merită să-l văd.

Lotus

Probabil o să-ţi placă, se adresează unui public sensibil şi matur, care caută altceva decât pumni şi efecte speciale...

Colorbliss

Eu recunosc, m-am uitat la film pentru a-l vedea pe psihoticul de C. Farrell in rol de pescar frustrat si pentru ca sunt atrasa de mitologie, povesti si basme.
Filmul reuseste sa imbine frumos o realitate cruda cu o realitate subiectiva, magica :)

Lotus

Măcar nu-i de genul celor care ies pe bandă rulantă astăzi.

Sky Host

I want to make a website Please refer me a best web development company which also offer me cheap web hosting in UAE.
e.g. Web Hosting Company in UAE

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.