What's the Worst That Could Happen? (2001)

What's the Worst That Could Happen? (2001)
Mai rău nu se poate (2001)

gen: comedie

cu: Martin Lawrence, Danny DeVito, Carmen Ejogo

de: Sam Weisman

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 5.2

opinia mea: mediu
Martin Lawrence joacă rolul unui hoţ profesionist. Oarecum impropriu spus profesionist, căci n-a absolvit nici o şcoală de profil (nu că ar exista vreuna) - dar e autodidact, mergând până-ntr-acolo încât participă la expoziţii de artă pentru a învăţa să facă distincţia între ce merită furat şi ce nu. La o astfel de expoziţie o cunoaşte pe Amber, o tânără de care se va îndrăgosti şi care-i va dărui un inel norocos. Cum soarta are însă ironia ei, în unul din jafurile pe care le întreprinde, Kevin (Lawrence) este surprins de proprietar (Danny DeVito) şi deposedat de inel, chiar în prezenţa poliţiei. Scăpând de poliţie, încearcă să reintre în posesia inelului dar noul lui purtător, un tip care-şi suna secretara să-i ghicească în cărţi, nu mai vrea să renunţe la el. Jocul devine rapid unul al orgoliilor şi ambiţiilor între cei doi - destul de disproporţionaţi (şi la propriu şi la figurat) - combatanţi...

Filmul e o comedie uşoară. Scenariul nu-i din cale-afară de bun dar are momentele lui de comic autentic. Şi mai ales reuşeşte să îmbine două ipostaze diferite: una credibilă, a magnatului egoist, vanitos, şmecher şi care vrea să-i manipuleze pe toţi (dar care trezeşte cumva simpatia spectatorului) şi cealaltă, fantezistă, a unor hoţi în lumea cărora a fura este un act absolut normal şi fără nici un fel de consecinţe. La formarea întregului mai contribuie şi alte părţi componente, cum ar fi tiparul avocatului blazat şi slab, care înghite totul de la stăpân până într-o zi când răbufneşte - nu cu mai mult efect decât supa clocotită ce dă pe dinafară. Totuşi, sarea şi piperul rezidă în jocul fabulos al unui actor principal. Nu vă zic care dar vă gândiţi la Martin Lawrence n-aţi ghicit. Fie şi pentru asta filmul nu-i o pierdere de vreme, cel puţin în măsura în care savuraţi arta de a interpreta un rol.

A, şi da, tipa cu care se cuplează Lawrence e super-frumoasă. :)
RSS

6 comentarii la: What's the Worst That Could Happen? (2001)

Unknown

Filmul nu e chiar rau. Nota primită pe IMDb mi se pare mica.

Lotus

Nici eu n-am scris că-i rău.

Nota de pe IMDb este media voturilor utilizatorilor înscrişi pe site şi care votează. Prin urmare nu reflectă calitatea filmului ci opinia generală a respectivilor utilizatori despre film.

Unknown

Nu am spus că ai scris de rău. Am scos în evidentă faptul că mi se pare mică nota aceea. Sunt oameni care se ghideză după notele acelea deşi unele sunt total eronate.

Lotus

Eu am câteva filme etichetate cu "bun" sau "super" cu note de sub 6 sau chiar sub 5 pe IMDb, deci îţi dau dreptate. Dar nu poţi spune că-i nota eronată, ci că eventual nu reflectă ce cauţi tu la un film. Nota e opinia subiectivă a celor care votează. De exemplu dacă ai 30 de manelişti în clasă cu tine cel mai adesea se vor asculta manele acolo, dar aia nu înseamnă că manelele reprezintă apexul muzicii contemporane. Aia e pur şi simplu preferinţa majorităţii în acel moment.

Faptul că mulţi se iau după nota respectivă fără s-o înţeleagă e greşeala lor.

Lotus

PS: Şi bun venit pe blog, că am uitat să-ţi urez. :) O să te vizitez şi eu zilele astea, doar să-mi fac puţin timp liber pentru blog...

Sky Host

I want to make a website Please refer me a best web development company which also offer me cheap web hosting in UAE.
e.g. Web Hosting Company in UAE

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.