This Means War (2012)

This Means War (2012)
Să fie război! (2012)

gen: comedie

cu: Chris Pine, Tom Hardy, Reese Witherspoon

de: McG

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 6.4

opinia mea: slab
Filmul începe cu o acţiune a doi agenţi CIA, FDR Bond (Chris Pine) şi Tuck Bond (Tom Hardy), fraţi de cruce şi la propriu şi la scenariu. În timp ce eroii noştri ştaifaţi şi frumoşi (dar dintre care vom afla ulterior că decât unul are succes la femei) rezolvă misiuni imposibile, tânăra Lauren (Reese Witherspoon) meditează la condiţia ei de femeie singură şi de succes (profesional), inventând iubiţi pentru a da mai bine în faţa cunoştinţelor.

Un pseudo-accident o aduce faţă în faţă cu Tuck, cel care nu se ştie cu femeile, iar cei doi se plac şi continuă să se întâlnească. O pseudo-întâmplare o aduce faţă în faţă cu FDR, vânătorul de aventuri de o noapte, iar cei doi... până la urmă se plac şi ei, că FDR e insistent. Şi continuă să se vadă. Toate ok până când cei doi pseudo-fraţi află că ies cu aceeaşi fată. Urmează o desfăşurare de forţe în care fiecare foloseşte resursele CIA şi subordonaţii din dotare (că doară ce-i CIA dacă nu propria agenţie de spionaj) pentru a sabota întâlnirile celuilalt. Cel puţin una din aceste faze, care implică un schimb de persoane, are umor fiindcă îmi amintesc că am râs la ea.

Şi dacă începutul a fost slab (adică scuzaţi, a fost tare, cu faze de tipul James Bond) iar partea de mijloc oarecum acceptabilă, cum altfel putea fi sfârşitul decât... tot tare? Ciclicitatea, reîntoarcerea la origini, nu mai insist. Pentru că în partea de mijloc se află rezervorul cu umor iar umorul e tratat uneori destul de bine de Hollywood. Drama şi iubirea de obicei nu. Ori finalul o dă pe angajamente de lugă durată şi sentimente profunde. Ei, asta e. Noi să fim sănătoşi, vorba românului.

În concluzie, merge de văzut într-o sâmbătă seara cu prietena, dacă nu înţelege decât comedia explicită. Totuşi, din ciclul Ce nu face un bărbat pentru o femeie?, mai bine recomandaţi-i Iron Doors sau 50 First Dates.
RSS

Nu sunt comentarii la: This Means War (2012)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.