Drive (2011)

Cursa (2011)

gen: acţiune

cu:  Ryan Gosling, Carey Mulligan, Albert Brooks

de: Nicolas Winding Refn

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 7.9

opinia mea: slabCineva afirma că oamenii care par calmi sunt de fapt cei mai violenţi. Ryan Gosling este un şofer aparent liniştit, cascador de meserie, care, ca şi Jason Statham în Curierul, în timpul liber îşi oferă serviciile de condus contra-cost. Clienţii lui sunt diverşi infractori mărunţi ce au nevoie de un şofer în spargerile pe care le dau . După o astfel de lovitură Gosling se mută în alt bloc, unde cunoaşte o tânără femeie cu copil mic, al cărei soţ este în închisoare. Între cei doi se leagă treptat o frumoasă prietenie dar întoarcerea şotului ei acasă va complica mult lucrurile şi-l va arunca pe eroul nostru într-un joc cu viaţa şi moartea.

Nu doar oamenii ci şi filmele aparent calme se dovedesc uneori foarte violente. Drive începe ca un film liniştit şi continuă aşa o bună vreme, după care explodează. Explozia este însă una la propriu, grobiană: cu multă violenţă, cu scene groteşti, cu duritate nejustificată. Scenariul, care te poate înşela la priva vedere, apare ca fiind slab la o scrutare minuţioasă. Iar ideea de a-l coopta pe Gosling pentru rolul principal se dovedeşte una proastă căci actorul (care a dat foarte bine în Fracture) apare penibil aici, plimbându-se cu mâinile în buzunar şi cu chibritul în gură, asemenea lui Stallone - care măcar emană forţă. Personajul lui Gosling este mai degrabă schizofrenic. De altfel nici jocul general al celorlalţi actori nu străluceşte.

Atmosfera de ansamblu este şi ea în ton cu această schizofrenie generală, adică muzică e în total dezacord cu scenele foarte dure. Iar nota de 7.9 de pe IMDb sfidează calitatea reală a filmului, film care se dovedeşte totuşi, mai ales spre sfârşit, unul de categoria B. Ok, nu-i la fel de prost realizat ca Lockout dar în mod cert e mai nociv.

Vindecare grabnică, iubiţi cititori care l-aţi votat.
RSS

8 comentarii la: Drive (2011)

Lotus

Yep. De aruncat, imho. Ce ţi-a plăcut la el?

catalin

mai vorbim peste cativa ani apropo de filmul asta;
sunt curios atunci daca parerea ta va ramane tot cea exprimata aici:)

Lotus

Păi de ce s-ar schimba părerea mea în timp?

Lotus

Judecând după nota de pe IMDb nu eşti singurul, de fapt la majoritatea le-a plăcut. Eu fac opinie separată.

Eva

Mie nu numai ca mi-a placut. Filmul mi s-a parut genial, Ryan Gosling face unul din cele mai bune roluri ale sale, iar coloana sonora e absolut superba. Si acum mai am "Nightcall" in pc si o ascult deseori.

Sa fii actor nu inseamna numai sa baigui niste cuvinte acolo, ca altfel l-am putea numi "actor" si pe Justin Timberlake. Momentele de tacere m-au "prins', am trait tensiunea odata cu personajele, am stiut ce gandesc numai privindu-le! si asta inseamna actorie, zic eu.

Lotus

Da' n-am nimic cu actorul ci cu scenaristul. Şi eventual cu regizorul, că el răspunde în mare de film. Actorul mi-a făcut o impresie bună în Fracture, ai văzut filmul?

Tensiune o fi existând, nu neg. Dar ea e prezentă şi-n cazul lui Gigi care îi sparge capul concubinei. Parcă totuşi m-am săturat de ştirile de la ora 5...

Mai mult îmi rămâne întipărit în minte un film ca Submarine, pe care tocmai l-am văzut azi, chiar dacă-i cu actori no-name. Diferenţă mare de calitate. Urmează un articol despre el.

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.