X (2011)

X (2011)

gen: dramă

cu: Viva Bianca, Hanna Mangan Lawrence

de: Jon Hewitt

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 5.6

opinia mea: mediu
După Zack and Miri Make a Porno avem un titlu cam pe aceeaşi linie, X, de data aceasta o producţie australiană, având un regizor cvasi-necunoscut, Jon Hewitt, sau cel puţin eu n-am auzit de el. E drept însă că suntem sufocaţi de filme americane. X-ul din titlu vine de la eXit dar filmul a fost ulterior numit X: Night of Vengeance.

Filmul ne introduce în lumea prostituţiei ca mijloc de subzistenţă. Cele două personaje care fură prim-planul sunt două fete, una care are deja câţiva ani la activ şi acum vrea să se retragă, mutându-se la Paris, cealaltă, o tânără de 17 ani, care abia a pus piciorul pe trotuar, mânată din spate de lipsa banilor, moartea mamei şi perspectiva de a locui doar cu tatăl ei vitreg. Prima este experimentată, a reuşit să îşi facă loc în păturile ceva mai înalte ale societăţii în timp ce a doua face autostopul şi speră să câştige 50 de dolari pe partidă.

Şansa sau neşansa, destinul sau întâmplarea le va aduce pe cele două împreună, într-o ultimă "reprezentaţie" înainte ca Holly (prima) să se retragă definitiv. Doar că lucrurile nu decurg la modul ideal, cel care le plăteşte pentru servicii fiind împuşcat chiar sub ochii fetelor, ascunse într-o altă cameră. Acestea fug dar criminalul îşi dă seama curând că nu au fost singuri în apartament...

Ceea ce ar putea constitui o bună temă pentru un thriller poliţist este tratat aici într-o manieră specifică filmelor cu buget mic. Montajul lasă mult de dorit, mai ales în timpul scenelor de acţiune, care sunt slabe. Dar avem şi plusuri, şi anume o coloană sonoră excelentă şi un fir dramatic foarte bun. Având în vedere mijloacele de expresie reduse, aş zice că filmul reuşeşte să transmită destul de mult.

Puţine personaje şi deci actori, unii dintre ei îşi joacă rolurile acceptabil. Între aceştia se remarcă frumoasa Hanna Mangan Lawrence. Alţii trădează o anumită lipsă de experienţă. Per ansamblu, peste media filmelor din categoria B.
RSS

Nu sunt comentarii la: X (2011)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.