Constantine (2005)

Constantine (2005)
Constantine (2005)

gen: fantastic

cu: Keanu Reeves, Rachel Weisz

de: Francis Lawrence

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 6.7

opinia mea: slab
Aşezaţi-vă bine pe scaun că-ncepem. Să desluşim misterul. Suntem pe Pământ, locul unde şi-au găsit Dumnezeu şi Necuratul să-şi dispute influenţa. Înţelegerea dintre ei este ca nici unul să nu intervină în mod direct. Ca urmare, îngerii stau în rai şi demonii în iad. Forma maximă în care ei se pot manifesta pe Pământ este aceea de "hibrid" - jumătate om, jumătate înger sau demon. Puterile de care dispun hibrizii sunt foarte mari dar ei se rezumă la a sfătui, şopti, vrăji, sugestiona... Teoretic. Iar acest echilibru este numit balanţă.

De ei. În ochii lui Constantine, e o porcărie ipocrită. Constantine (Keanu Reeves) e un tip care a-ncercat să se sinucidă. N-a reuşit, dar pentru două minute cât a fost declarat mort, a trăit experienţa iadului. Întors printre cei vii, şi-a dat seama că viziunile pe care le avea până atunci era reale. Acum, el încearcă să-şi răscumpere sufletul. Şi cum altfel decât ca exorcist, deportând demonii înapoi de unde-au venit când aceştia încalcă echilibrul mai-sus amintit? Pământul poate respira uşurat.

Atmosfera din Constantine e bună şi te prinde. Neavând nici o şansă să fie filmată "in the open", acţiunea e situată parcă la periferia existenţei, iluzie întreţinută şi de numărul redus de personaje. Povestea devine astfel personală. Fondul sonor, bun, contribuie şi el la peisajul uşor clasico-romantic. Iar în final nu-i exclus să te trezeşti exclamând: ce vis tare! Şi oricât de fantezist ar fi, filmul are coerenţă.

De fapt, dacă sunteţi fan al benzilor desenate sau poate al westernurilor, filmul are chiar o şansă să intre în topul personal. Altfel, o să fiţi probabil agasat de construcţia super-clişeică a personajelor şi de scenariul mai puţin ortodox. Eu unul mărturisesc că aşa o aiureală n-am văzut de mult. Scriam de cele două tabere. Ei bine, dacă lucrurile par "aşezate" între ele, nu la fel stă situaţia în interiorul lor. O mică trădare celestă, un fiu neastâmpărat de cealaltă parte, cu puţin interes pentru acorduri şi balanţe, astfel ghiveciu-i gata.

Din film nu putea lipsi, cum poate vă imaginaţi, o fată. Poliţistă, medium şi soră geamănă, trei în una. Constantine devine astfel iniţiatorul iar tipa (jucată ok de Rachel Weisz, nu-i ea de vină săraca) iniţiata. Şi dacă Francis Lawrence nu ne oferă ocazia de a-l vedea pe Dumnezeu, avem totuşi programată o întâlnire cu celălalt personaj. Îmbrăcat la costum alb, poreclit Lu de cunoscuţi, Lucifer vine invocat (nu vă spun cum) de Constantine.

Cum se vor termina toate? Cu finalul. Ca-n filme. Că, vorba lui Constantine, nu totu-i ca-n cărţi. Ok, recunosc. Finalul e ceva mai bun decât restul filmului. Totuşi...
RSS

7 comentarii la: Constantine (2005)

Unknown

Mie mi-a placut maxim! Mai ales ca-l ador pe Keanu Reeves.

Lotus

Probabil nu eşti singura! :)

PS: Şi mie îmi place tipul. Doar că nu-i ăsta filmul lui de referinţă (în opinia mea)...

Unknown

Dar care crezi ca e? Matrix?

Lotus

Dacă ne referim la filme care l-au făcut popular, soto că Matrix-ul (care a avut un succes nebun) se pune.

Dacă ne referim la filme bune, rămâne Matrix (prima parte) dar cad ultimele două părţi care-s kitschuri. Apoi ar mai fi, nu ştiu dacă ai văzut sau ţi-au plăcut The Replacements, The Devil's Advocate sau Sweet November. Dacă mă uit pe lista filmelor în care a jucat, majoritatea pe care le-am văzut sunt bune sau interesante.

Dacă ne referim la filme în care a jucat bine... şi Constantine merge, e expresiv în filmul ăsta. Doar că filmul în sine e slab - din alte motive.

Lotus

PS: Fireşte, nu sunt critic de film sau ceva, deci ce am scris mai sus reflectă opiniile mele.

Desene Animate

foarte tare filmul, vechi dar bun, merita vazut

Unknown

Da, inteleg parerea ta si ai dreptate. The Devil's Advocate si Sweet November mi-au ramas si mie mult mai bine intiparite in minte :)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.