The Ugly Truth (2009)

Adevărul gol-goluţ (2009)

gen: comedie, romantic

cu: Katherine Heigl, Gerard Butler

de: Robert Luketic

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 6.4

opinia mea: slab
The Ugly Truth este un film despre diferenţele dintre bărbaţi şi femei, despre potrivirile dintre bărbaţi şi femei, despre adevărurile nespuse (nici măcar în film, deşi ei se strofoacă pe acolo) despre bărbaţi şi femei, despre... până la urmă, nimic concret.

L-am văzut cu ceva timp în urmă aşa că sper să nu fac greşeli de rememorare1. Pe scurt, povestea este despre o prezentatoare TV care crede că ştie adevărul despre bărbaţi şi care se vede nevoită să lucreze cu un tip vulgar care pare că ştie adevărul despre femei. Până la urmă, trecând printr-o complicată îmbârligătură de întâmplări, vulgarităţi, enunţuri revelatoare despre natura bărbatului şi a femeii (care te fac să scoţi un "Aha..." condescendent pe gură în timp ce în mintea ta se conturează un mare semn de întrebare) şi alte asemenea, cei doi rămân împreună dacă bine-mi aduc aminte. Iară dacă nu, să fie sănătoşi.

Adevărul gol-goluţ despre film este că nu este ce-şi propune să fie (adică un tratat ezoteric despre eternul feminin/perisabilul masculin cu aplicaţii în găsirea jumătăţii) şi nu este ce ar trebui să fie (adică o comedie). Scuzaţi-mă dar pronunţia repetată a diverselor obscenităţi nu înseamnă umor2. Apoi lucrurile nu se potrivesc. Tipa e drăguţă, atrăgătoare şi se îmbracă frumos dar n-are experienţă cu bărbaţii? Tipul e destul de mitocan şi egocentric dar rupe gura târgului? Mă rog, nu neg, depinde şi de audienţă.

Înţeleg de ce Katherine Heigl a acceptat acest rol, vrând să iasă de sub umbra lui Grey's Anatomy, iar Gerard Butler (regele Leonida din 300) a încercat să-şi pună-n valoare latura romantică. De altfel, cei doi s-au descurcat bine. Dar problema filmului e la nivel de scenariu: n-are nici o noimă. Adevărurile revelate de film sunt cam ca şi adevărul despre revoluţie via Emil Constantinescu (care vă mai aduceţi aminte).

Prin urmare, eu unul am rămas din acest film cu un fel de nebuloasă care, pe măsură ce timpul trece, se adânceşte tot mai mult. Spre deosebire, de exemplu, de La vita è bella3, pe care l-am văzut cu mult înainte dar pe care-l ţin minte mult mai clar...

------------------------------------

1. curios verb, de fapt se referă la aducerea aminte []
2. decât dacă ai subtilitatea unui Judd Apatow, vezi Knocked Up cu aceeaşi Katherine Heigl []
3. că tot am scris recent despre el []
RSS

Nu sunt comentarii la: The Ugly Truth (2009)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.