La vita è bella (1997)

Viaţa e frumoasă (1997)

gen: comedie, dramă, romantic

cu: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi

de: Roberto Benigni

linkuri: IMDb

nota IMDb: 8.5

opinia mea: super
Vizionând filme, observi de multe ori actori buni sau slabi, scenarii inteligente ori mai puţin credibile, efecte speciale care-ţi iau ochii sau care lasă de dorit. Dar sunt unele filme la care nu vezi nimic din toate acestea. Pentru că nu există nici actori, nici scenariu, nici regie: există doar personajele, povestea şi tu. Pe măsură ce timpul trece, actorii, scenariile, efectele şi regia se uită dar aceste filme rămân pentru totdeauna cu tine.

Un astfel de film este şi La vita è bella. Jumătate comedie - jumătate dramă (iată că cei doi poli opuşi pot coexista foarte bine atunci când nu izvorăsc dintr-un sol superficial), pe o muzică ce constituie un acord al inimii, filmul propune nu numai o soluţie la viaţa haotică şi nebunească de azi ci şi regăsirea unei coordonate esenţiale a ta ca om. Dacă ar fi să-l descriu într-un singur cuvânt, acesta ar fi "transfigurare". Iar dacă ar fi să-i pun o singură etichetă, aceasta ar fi "superb".

N-o să povestesc filmul. Pentru că nu este nici despre război, nici despre holocaust, nici despre duritatea lumii în care trăim. Acestea sunt doar aparenţe. Filmul te învaţă însă să vezi dincolo de ele. Este adevărat, obişnuit cu carisma starurilor de peste ocean, te poţi întreba la început: ce vede tipul la acea fată? Sau: aşa arată Făt-Frumos în versiunea italiană? Dar continuând să priveşti, vei ajunge în final să crezi că, într-adevăr, viaţa e frumoasă.

Vizionează-l dacă vrei să fii mişcat.
RSS

un comentariu la: La vita è bella (1997)

Colorbliss

As vrea sa revad filmul asta candva. Mi-a ramas aproape de suflet, mi-l amintesc emotional, nu vizual. Viata e intr-adevar frumoasa atat timp cat nu lasam uratul sa prinda radacini in noi.

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.