Star Trek (2009)

Star Trek (2009)

gen: SF

cu: Chris Pine, Zachary Quinto, Eric Bana, Zoe Saldana

regia: J.J. Abrams

linkuri: IMDbtrailer

nota IMDb: 8.1

opinia mea: slab
Pe scurt, filmul surprinde începutul carierei de ofiţer al Flotei Stelare a lui James T. Kirk (Chris Pine), inclusiv înscrierea lui în Academie, prima întâlnire cu Spock (Zachary Quinto) şi luptele lor cu nişte romulani din viitor care încearcă să modifice cursul istoriei. Acţiunea filmului este deci plasată după Star Trek Enterprise şi înaintea seriei Star Trek originale.

Auzind ceva laude la adresa-i, am purces să-l vizionez, în aceeaşi zi în care am văzut Surrogates şi Source Code, toate trei SF-uri începând cu litera S, sperând că filmul nu va fi aşa cum reiese din trailer. Din păcate filmul este aşa cum reiese din trailer, anume o colecţie a tuturor clişeelor cinematografiei americane, spoită din abundenţă cu vopsea metalizată cu priză la Marele Public, o odă închinată visului american şi o insultă la adresa inteligenţei spectatorului.

Când cerul încetează să mai fie o limită iar viteza luminii este depăşită cu câteva ordine de mărime, ce poate fi mai ingenios decât să muţi conflictele tale de pe Pământ în spaţiul cosmic? Şi ce poţi găsi mai original decât un căpitan de navă spaţială venit din viitor pentru a se răzbuna? Şi ce poate fi mai eroic decât să-l faci praf în final, în ciuda uriaşei superiorităţi tehnologice de care dispune şi a tuturor probabilităţilor? Scuze pentru spoilere.

Filmul nu este un science-fiction ci un Captain America filmat în spaţiu. Dacă doriţi să vedeţi Star Trek, vizionaţi spre exemplu episoadele The Inner Light (Star Trek - The Next Generation), Remember Me (Star Trek - The Next Generation), Dead Stop (Star Trek Enterprise) sau Regeneration (Star Trek Enterprise).

Cam atât că nu merită mai mult.
RSS

Nu sunt comentarii la: Star Trek (2009)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.