The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Stăpânul inelelor: Cele două turnuri (2002)

gen: fantastic

cu: Elijah Wood, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Christopher Lee, Ian McKellen, Hugo Weaving

regia: Peter Jackson

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 8.7

opinia mea: super

În prima parte a trilogiei, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Frodo, un simplu hobbit, a intrat în posesia temutului inel magic creat de Sauron, inel care putea trezi setea de putere şi subjuga până şi pe cei mai puternici vrăjitori sau regi, şi şi-a asumat sarcina de a-l duce la Muntele de Foc din Mordor, chiar în inima duşmanului, pentru a-l distruge. O alianţă intitulată Frăţia Inelului a fost creată pentru a-l proteja dar pe parcurs membrii ei au fost separaţi în mai multe grupuri.

Filmul de faţă continuă seria aventurilor lui Frodo, rămas acum doar cu bunul lui prieten Sam, în drum spre Mordor, în timp ce prietenii lor se îndreaptă spre Rohan, încercând să ajute la apărarea cetăţii. Căci dacă Sauron are ochii aţintiţi asupra Gondorului, vrăjitorul Saruman, marioneta lui, şi-a construit în Isengard o armată de orci şi vrea să invadeze celălalt regat al oamenilor liberi, Rohan. Astfel, întregul Pămând de Mijloc (Middle Earth) stă sub umbra celor două ameninţătoare turnuri din Mordor şi Isengard.


The Two Towers mi-a plăcut cel mai mult din trilogie. Cam tot ce am scris la The Fellowship of the Ring rămâne valabil şi pentru acest film dar în plus aici, introducerea fiind deja făcută, avem parte de mai multă acţiune, mai multe dimensiuni şi mai multe raporturi de forţe. Iar dacă micuţii hobbiţi ne-au uimit în prima parte prin umilinţa şi curajul lui Frodo şi prin devotamentul lui Sam, iată că de data asta Merry şi Pippin, alţi doi hobbiţi, inocenţi şi aproape nebăgaţi în seamă de nimeni, lăsaţi de Gandalf în codru pentru propria lor siguranţă, reuşesc să modifice balanţa puterii aducându-i în luptă pe enţi.

Filmul, de peste 3 ore jumătate, se va continua cu The Return of the King, sfârşitul trilogiei The Lord of the Rings.
RSS

4 comentarii la: The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Colorbliss

Dintre cele trei, The Two Towers mi s-a parut si mie mai reusit :) As vrea sa citesc si cartile, dar nu stiu daca imi iese si/sau daca are rost.
Tolkien a creat o lume frumoasa. Se anunta si un Hobbit interesant, la sfarsitul anului :P

Lotus

Mai urmează unul în 2013: The Hobbit: There and Back Again. :)

Sunt curios ce filme va mai face Peter Jackson, am văzut alaltăieri The Lovely Bones care mi-a plăcut şi urmează să văd King Kong. Oricum, uitându-mă cronologic la filmele regizate de el, cred că a evoluat frumos de la horror la fantasy.

Colorbliss

Cum la capitolul horror habar nu am, as zice doar ca se descurca extraordinar la fantasy :D

Lotus

Păi nici eu nu am habar, că nu i-am văzut filmele, dar am observat că cele mai de la început erau şi horror. So, a trecut de la horror la fantasy, ceea ce-i un lucru bun după mine. La asta mă refeream. :)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.