88 Minutes (2007)

88 de minute (2007)

gen: poliţist

cu: Al Pacino, Alicia Witt, Ben McKenzie

regia: Jon Avnet

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 5.8

opinia mea: mediuFilmul ni-l serveşte pe Al Pacino în rolul lui Jack Gramm, un  psihiatru care colaborează cu FBI-ul şi simultan un activ profesor universitar. Cu ani în urmă, pe baza unei evaluări făcute de el, numitul Jon Forster a fost închis şi condamnat la moarte. Astăzi, în pragul execuţiei acestuia, au loc o serie de omoruri realizate în acelaşi mod în care opera Jon, astfel că se ridică întrebarea dacă acesta a fost condamnat pe drept sau este de fapt nevinovat. În timp ce FBI-ul evaluează aceste posibilităţi, Jack primeşte un telefon în care i se spune că mai are 88 de minute de trăit.

Adăugăm la aceste ingrediente de bază o serie de condimente în forma unor posibili suspecţi din rândurile studenţilor şi studentelor lui Jack, a unui eveniment din trecut pe care acesta îl eludează şi a faptului că Jon Forester iese public la televiziune şi îl acuză pe Jack de incompetenţă, declarându-se nevinovat, şi iese un ghiveci destul de complicat dar cu un gust amar în opinia criticilor.

Este adevărat, Pacino pare mai şters, dar este poate doar rolul pe care-l interpretează, al unui Jack Gramm puţin obosit, ducând cu sine povara  unei cariere îndelungate şi a unui secret personal. Un Jack însă nelipsit de hotărâre, crezând până în ultimul moment în vinovăţia lui Forester, singura carte pe care de fapt putea miza.

Jocul actorilor este destul de solid. Situaţiile alambicate se clarifică în final, deşi rezolvarea lor pare puţin verosimilă. Amatorii de scenarii de tip Sherlok Holmes vor agrea acest film, care de altfel nu este prost, însă nici remarcabil. Iar dacă Pacino este puţin mai fad, situaţia capătă culoare prin conturarea unei posibile idile între el şi o studentă.

Ca o concluzie, nici prea-prea, nici foarte-foarte.
RSS

4 comentarii la: 88 Minutes (2007)

Anonim

Ma mir ca nu l-am vazut
In pun in wishlist

Lotus

Da? Îţi plac filmele cu idile între studente şi profesori? :))

Anonim

Nu m-am gandit la asta
Dar pe Al Pacino sau pe Bruce Willis in rol de psihoterapeut(i) imi place sa-i vad
Si pe Hopkins :)

Lotus

E mai mult de acţiune filmul, eventual ce poţi lua din personajul lui Pacino este încrederea în el şi-n deciziile lui, tăria de caracter. Era o glumă mai sus, m-am legat de aspectul cu idila în faţa evidenţei că filmul e cu Al Pacino... :)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.