Unknown (2011)

Necunoscutul (2011)

gen: acţiune, mister

cu: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones

regia: Jaume Collet-Serra

link-uri: IMDB, trailer

nota IMDB: 6.9

opinia mea: bun
Tocmai am văzut Unknown, un film cu Liam Neeson. Doctorul Martin Harris (Liam Neeson) ajunge împreună cu soţia lui, Elizabeth Harris (January Jones), la Berlin pentru a participa la un summit de biochimie. La foarte scurt timp însă are un accident şi este internat în spital. Când, după patru zile de comă, îşi revine, constată cu surpriză că locul lui i-l luase alt "doctor Martin Harris" şi nici măcar soţia nu îl mai recunoaşte. Fără să cunoască aproape pe nimeni şi fără nici un act la el, Martin încearcă disperat să-şi recâştige identitatea.

Filmul este, în opinia mea, superior lui Taken, având faţă de acesta mai puţină acţiune şi mai mult mister/suspans. Atmosfera şi ritmul sunt foarte bune, susţinute fără îndoială şi de coloana sonoră. Se mai remarcă lipsa artificiilor sau a elementelor în plus. În schimb, elementele prezente sunt construite inteligent şi se leagă între ele. Filmul este impredictibil până la final.

Ce pot spune că nu mi-a plăcut, deşi nu este deplasat, e resemnarea lui Ernst Jürgen (Bruno Ganz), de la care m-aş fi aşteptat la un twist, la o surpriză pentru călăul lui, într-un spirit ceva mai nemţesc decât mioritic.

Iniţial am avut ezitări dacă să cataloghez acest film ca bun sau mediu. Ca şi dinamică, acţiune şi atmosferă, este puţin peste Source Code cu care se pot face unele paralele. Totuşi, fără a da prea multe detalii, pot spune că, la o privire mai atentă, filmul mi s-a revelat ca adresând o întrebare mult mai profundă decât intriga aparentă: poate omul să se schimbe chiar brusc în anumite condiţii de excepţie? O întrebare care rămâne deschisă...
RSS

Nu sunt comentarii la: Unknown (2011)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.