Taken (2008)

Teroare în Paris (2008)

gen: acţiune

cu: Liam Neeson, Maggie Grace, Leland Orser, Katie Cassidy

regia: Pierre Morel

link-uri: IMDB, trailer

nota IMDB: 7.9

opinia mea: slab


Un fost agent CIA are o fostă soţie şi o actuală fiică, pe numele ei Kim. Care Kim are o prietenă, pe numele ei Amanda. Care ambele amândouă au bilete spre Paris, unde cică vor vizita muzee, culmea distracţiei adolescentine. Cel puţin, părinţii lor au convingerea asta. Din păcate, cele două fete au ghinionul de a fi răpite chiar în prima lor zi de habitare în Paris, chiar din camera lor de hotel, de către o reţea de traficanţi de carne vie de sex feminin, care au nobila intenţie de a le iniţia în tainele amorului sacru şi transfigurator est-european.

Din fericire, Kim are un telefon, prin intermediul căruia are o conversaţie cu tatăl ei, fostul agent CIA, jucat de unicul, inegalabilul, inconfundabilul, the one and olny - aţi ghicit: Liam Neeson. Astfel încât voi aveţi suficiente indicii pentru a realiza că el se va îmbarca într-un avion spre Paris, va lua urma fetei, va schimba replici amicale cu diverşi cetăţeni întâlniţi pe parcurs pentru ca, în final... şi aici nu vă mai spun dac-o salvează sau nu, ca să nu vă privez de plăcerea de-a savura misterul, suspansul şi deznodământul acestui incredibil film cu nota 7.9 pe IMDB şi cu Liam Neeson în rolul unui fost agent CIA, care are o fată care călătoreşte la Paris...

Filmul are două secvenţe cheie, ambele incluse în trailer: faza în care Bryan Mills, tatăl lui Kim (respectiv Liam Neeson) îi spune acesteia la telefon: They are going to take you! şi convorbirea telefonică care urmează între el şi unul din răpitori. Prima propoziţie are traducerea: Or să te terorizeze în Paris! iar convorbirea telefonică care urmează între el şi unul din răpitori e mai lungă şi nu stau să v-o traduc acum. Dacă aţi văzut trailerul, aţi văzut deci cele mai bune părţi din film.

Care film este unul despre avere: toată lumea are. Fata are un tată, tatăl are o fată, producătorii filmului au entuziasmul hollywoodian de a face un film întreg din ideea: "cum reacţionează un fost agent CIA când cineva îi răpeşte fata" (deci e studiu de caracter, film psihologic, da?), subsemnatul are tupeul de a face o recenzie bazată pe un singur verb iar dvs aveţi curiozitatea de-a o citi.

În încheiere, intenţionez s-o dau în judecată pe fosta profă de engleză, care ne-a învăţat la ore că cică "to take" înseamnă "a lua". Halal şcoală...
RSS

4 comentarii la: Taken (2008)

Sakura

SLAB?SLAAAAAAAB??????? Deci pfff... ma supar:)) Poate ca pentru mine este mai interesant pentru ca sunt mai aproape de povestea lor. Dar pentru tine Lotus, care esti asa un tip insensibil la relatia tata-fiica, este doar un film slab.:-? Hmm.

Lotus

Dar Sakura, poţi face un film bun în care protagoniştii sunt nişte dezaxaţi după cum poţi face un film prost care vorbeşte despre nişte relaţii foarte faine! :) Filmul ăsta în esenţă nu are altceva decât bătaie, e adevărat că a fost găsit un scop nobil, el trebuie să-şi salveze fiica, publicul este sensibilizat iar biletele se vând! Dar este un film liniar, fără profunzime, fără complexitate, normal că fiecare ar fi afectat într-o situaţie similară, el reacţionează cu pumnul, este pe domeniul lui! :) Asta nu înseamnă că nu m-am uitat la film până la sfârşit, nu este chiar echivalentul unui film cu Steven Segal, dar când scriu "opinia mea: bun" caut totuşi altceva... :P

Sakura

Tocmai asta mi-a placut la acest film. simplitatea si actiunea liniara usor de ghicit.

Lotus

Da, se notează şi se respectă opinia ta... :)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.