Surviving Christmas (2004)

Un Crăciun printre străini (2004)

gen: comedie

cu: Ben Affleck, Christina Applegate, James Gandolfini, Catherine O'Hara

regia: Mike Mitchell

linkuri: IMDb

nota IMDb: 5.0

opinia mea: bun


Surviving Christmas, recomandat atât de mine cât şi de andres la sesiunea Filmelor de Crăciun, este o comedie simpatică cu Ben Affleck în rolul unui bărbat bogat dar singur. Pentru că banii au proprietatea interesantă de a te transforma într-o fiinţă solitară, indiferent de numărul prietenilor care te înconjoară. Prin urmare Drew (Affleck) nu are decât un surogat de iubită care şi ea îl părăseşte tocmai înaintea Crăciunului.

Dând o raită prin faţa casei în care a copilărit, Drew este confundat de actualul proprietar cu un hoţ şi articulat cu o lopată în cap. Poate din cauza lopeţii primite, poate din altă cauză, nu se ştie, cert este că după ce-şi revine îi vine ideea să închirieze acea familie pe perioada Crăciunului, pentru a reconstitui magia sărbătorilor de mult uitate. Iniţial familia respectivă nu este de vânzare, dar pentru un sfert de milion de dolari şi ursul joacă, necum un bărbos ursuz cu venituri medii...

Filmul este foarte haios, mai ales la început, virând uşor spre o poveste melodramatică pe final, ceea ce mă face să cred că Hollywood-ul are o problemă nu cu umorul ci cu exprimarea sentimentelor profunde şi în acest caz a iubirii. Ben Affleck face un joc foarte bun în rolul milionarului excentric şi puţin aiurit, rol care-i vine ca o mănuşă, în pofida criticilor pe care le-a primit. Se mai remarcă actorii din rolurile secundare, respectiv Catherine O'Hara şi mai ales James Gandolfini, puşi foarte bine în lumină. Un joc mai plat în opinia mea îl are Christina Applegate dar până la urmă povestea prinde.

La fel cum scriam în mai-sus amintita recomandare, filmul, cotat puţin sub mijlocul scalei IMDb, nu este tern ci însumează mai multe plusuri şi minusuri. Aşa că, dacă eşti dispus să priveşti partea plină a paharului şi rezonezi cu genul acesta de umor, el poate fi chiar un film excelent. Perfectibil dar bun.

În loc de concluzie, banii n-aduc fericirea dacă sunt puţini!
RSS

2 comentarii la: Surviving Christmas (2004)

andres

Finalul e genial! :D Filmul asta are multe "invataminte" de valoare :P

Lotus

Finalul filmului sau finalul recenziei? :))

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.