Knocked Up (2007)

Un pic însărcinată (2007)

gen: comedie, romantic

cu: Katherine Heigl, Seth Rogen, Paul Rudd

regia: Judd Apatow

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 7.3

opinia mea: bun



Ea e frumoasă şi elegantă; el e cam durduliu, nebărbierit şi se îmbracă modest. Ea e prezentatoare la un cunoscut post de televiziune; el şi prietenii lui vor să lanseze un site puţin mai cancan. Ea are maşină; el de abia are bani să-şi plătească chiria. Ea are gusturi rafinate în timp ce el are un umor de autobază. Şi ca să continuăm paralela diferenţelor, ea se întâlneşte cu el în timp ce el se întâlneşte cu ea în acelaşi club şi amândoi au o aventură, fiecare cu celălalt. Dar numai ea rămâne gravidă.

Poate să fie din cauza atmosferei de Crăciun, poate nu, cert este că mi-a plăcut filmul. Care film explorează tema dualităţii: în ce măsură două persoane complet diferite la o scanare computerizată pot să aibă o relaţie sau o legătură? Şi o face într-o manieră bună, creând o atmosferă stenică, reconfortantă, uşor amuzantă, lipsită de clişee, cum nu am mai văzut de la Change of Plans. O atmosferă de armonie care te seduce într-un mod subtil. Nu am văzut încă The 40 Year Old Virgin, de acelaşi Judd Apatow, dar intenţionez să-l văd.

Filmul a fost criticat pentru umor grosier dar nu umorul este tema lui centrală şi nu comedia este principalul gen în care-l putem încarda. Da, glumele lui Ben (Seth Rogen) sunt destul de vulgare. Dar la fel cum poţi face o recenzie bună unui film prost, poţi face un film bun cu un personaj care face glume proaste.

Însă dincolo de bancurile din dotare şi de imaginea de looser, Ben te dezarmează cu o anumită simplitate şi modestie pe care le are şi care chiar îi permit să se schimbe (căutându-şi un loc de muncă, închiriind un apartament, asumându-şi responsabilităţi) pentru femeia pe care o iubeşte.

Katherine Heigl, pe care am mai văzut-o în The Ugly Truth, mi-a lăsat impresia unei actriţe cu potenţial dar care încă nu şi-a intrat în mână. Este expresivă şi jocă decent dar încă nu străluceşte. Poate mai are nevoie de experienţă, poate de un regizor potrivit, poate de o pasă bună. Însă rolul din acest film i se potriveşte şi o avantajează.

În mod cu totul inedit, în film apar pentru scurte momente de timp câţiva actori cunoscuţi jucându-se pe ei înşişi. Astfel o vedem pe Alison (Katherine Heigl) luându-i un interviu Evei Mendez, jucată de... Eva Mendez. La fel mai apar pe firmament James Franco, Jessica Alba şi exemplele pot continua.

În concluzie un film destul de bun în opinia mea. Sunt curios ce păreri aveţi dvs.
RSS

Nu sunt comentarii la: Knocked Up (2007)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.