Jumper (2008)

Jumper: Oriunde, Oricand (2008)

gen: sf

cu: Hayden Christensen, Rachel Bilson, Samuel L. Jackson

regia: Doug Liman

link-uri: IMDBtrailer

nota IMDB: 5.9

opinia mea: mediuÎntr-o situaţie limită un tânăr pe nume David îşi descoperă o valenţă supranaturală care îi permite să se teleporteze instantaneu oriunde în lume. Devenit stăpân pe ea, el sparge nişte bănci după care se mută în alt oraş unde trăieşte pe picior mare. Timpul trece, David devine adolescent şi toate îi merg bine, până într-o zi când primeşte vizita unui ins ciudat, Roland, care ştia de abilităţile lui şi care îl imobilizează cu un aparat. Reuşind să scape, David se întoarce în oraşul natal unde reia legătura cu fata care îi plăcuse în timpul şcolii. Nu are parte de prea multă linişte: în scurt timp va realiza că mai sunt persoane asemeni lui dar ele sunt vânate şi ucise. Evenimentele se precipită când Roland şi echipa lui dau de urma lui David şi îi capturează prietena.


Scenariul filmului este foarte prost. Ideea teleportării plasează pelicula undeva în zona lui Batman sau Spiderman. Asta n-ar fi o problemă. Problema e că fie şi admiţând premisa teleportării, o mulţime de elemente nu se leagă. Capacitatea de "a sări" spre exemplu este folosită extrem de sărăcăcios, ca şi cum cei care o au sunt extrem de lipsiţi de curiozitate şi imaginaţie. Probabil, legea compensaţiei. Dialogurile sunt de multe ori ridicole sau stupide. Paladinii (Roland şi oamenii lui) apar de nicăieri în film, fără o explicaţie cu privire la resursele sau tehnologia de care dispun, mai ales că nu se întrezăreşte nici o conexiune cu anumite agenţii guvernamentale. Tot lipsită de sens este şi motivaţia lor de a-i vâna pe "săritori", explicaţiile lui Roland fiind cel mult puerile. Mă opresc aici.


La plusuri, să notez că efectele speciale sunt de top. Personajele principale sunt charismatice. Pe Hayden Christensen (David) l-am mai văzut în rolul lui Anakin Skywalker din Star Wars 2 şi 3 iar personajul principal feminin este interpretat de frumoasa Rachel Bilson.

În concluzie, un film pentru tineri, mai ales de sex masculin şi mai ales foarte tineri. I-am dat notă de mijloc deoarece filmul prinde prin dinamică, efecte speciale şi personaje.
RSS

Nu sunt comentarii la: Jumper (2008)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.