The Bourne Identity (2002)

Identitatea lui Bourne (2002)

gen: acţiune

cu: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper

regia: Doug Liman

linkuri: IMDb, trailer

nota IMDb: 7.8

opinia mea: bun
Într-o noapte agitată marinarii unui vas culeg din apă un tânăr inconştient. Bărbatul îşi revine şi constată că poate vorbi mai multe limbi şi are talente fizice de excepţie dar nu-şi aminteşte cine este. Singurul indiciu legat de identitatea lui este numărul unui cont bancar. Ajunge la banca în cauză şi intră în posesia unui cufăr cu bani, arme şi o serie de paşapoarte pe diferite nume, cu poza lui. Obţinând cu această ocazie noi informaţii, plăteşte o fată să-l ducă la Paris dar lucrurile se complică rapid căci pe urmele lor apar mai mulţi agenţi CIA cu intenţii nu prea ortodoxe.

Când un boxer celebru începe să iasă la televizor cu citate filosofice, rezultatul e cel mai adesea un dezastru. Dar când un boxer celebru merge în ringul de box şi boxează, şi o face şi bine, vizionarea meciului e o plăcere. The Bourne Identity este un film de acţiune care nu încearcă să pozeze în altceva decât într-un film de acţiune. Iar acţiunea este bună, cu un ritm excelent, cu o coloană sonoră foarte antrenantă, cu lupte corp la corp suficient de spectaculoase ca să ne scoată un Wow!, suficient de bine integrate în peisajul general ca să dea impresia de naturaleţe şi suficient de puţine ca să nu pară exagerate. Adăugând la ingrediente puţin mister şi o poveste de dragoste, avem în film un model pentru genul de acţiune. Asta nu înseamnă că nu poţi face mai mult sau că nu poţi merge mai departe de simplul motiv al caftirii între diverse "agenturi", dar dacă nu vrei să rişti, aceasta este reţeta de bază.

Camera de filmat se mişcă excelent şi surprinde uneori peisaje superbe. Filmul are cursivitate şi o poveste deloc dificil de urmărit, prin urmare o să prindă şi la nepoţi, şi la bunici, mai ales că s-a avut grijă ca singura scenă erotică din film să fie redată până la momentul sărutului. Acestea fiind spuse, sunt curios cum o să se prezinte The Bourne Supremacy, care am văzut că pe IMDb e cotat cam la fel. Doug Liman a mai regizat Jumper şi Mr. & Mrs. Smith.
RSS

Nu sunt comentarii la: The Bourne Identity (2002)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.