Attack the Block (2011)

Attack the Block (2011)

gen: sf

cu: John Boyega, Jodie Whittaker

regia: Joe Cornish

link-uri: IMDB, trailer

nota IMDB: 6.8

opinia mea: slab
Attack the Block este un film oarecum ciudat, realizat de producătorii lui Shaun of the Dead.

Imaginaţi-vă o gaşcă de cartier atipică. Jefuiesc oameni pe stradă dar cer voie părinţilor să iasă din casă. Într-o seară, capota unei maşini de lângă ei este strivită de un obiect luminos aflat în cădere. Deşi foarte tineri, nu se sperie ci se apropie să vadă ce pot fura din ea. Iar când din maşină iese un animal ciudat care îi atacă, îl urmăresc şi îl omoară.

În caz că nu v-aţi prins, "animalul" era avatarul unei invazii extraterestre. Moartea lui este urmată de "debarcarea" pe Terra a unui întreg contingent de namile mult mai fioroase, care însă n-au treabă cu nimeni decât cu tinerii noştri. În scurt timp lupta acestora din urmă va deveni una pentru supravieţuire.

Scriam că gaşca iese din tipare. Ei bine, nici alienii nu stau mai rău, aducând cu nişte gorile negre ca smoala, atât de negre că la soare te poţi uita dar la ele ba: abia le distingi conturul. Aţi auzit de negru intens strălucitor? Noa, auziţi acum. Singurul lucru non-negru le sunt dinţii, de un verde intens, fosforescent. Iar la inteligenţă, aducând cu aceleaşi - mai sus amintite - primate.

Iar dacă gaşca este atipică şi alienii sunt ciudaţi, ipoteza pe care se bazează povestea filmului  n-avea nici ea cum să fie, nu-i aşa, foarte ştiinţifică. Şi dacă teoria unor astfel de namile puţin gânditoare zburând prin spaţiul cosmic pentru a invada Pământul vi se pare puţin verosimilă, aveţi răbdare până spre sfârşit când vi se va oferi o cu totul alta, şi mai şi.

Filmul merge pe o zonă foarte puţin exploatată de alte filme: aceea a tinerilor din găşti. Sunt explorate relaţiile dintre ei, figura paternă a liderului de grup, sentimentele de aderenţă la grup şi de prietenie, dorinţa de recunoaştere şi de afirmare. Pe alocuri, într-un mod oarecum naiv. Dincolo de defecte, rămâne un film original. Puţin absurd, puţin cu umor negru.
RSS

Nu sunt comentarii la: Attack the Block (2011)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.