Salt (2010)

Salt (2010)

gen: acţiune

cu: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Daniel Olbrychski

regia: Phillip Noyce

link-uri: IMDBtrailer

nota IMDB: 6.5

opinia mea: slab
O agentă CIA fuge după ce un dezertor rus o acuză că ar lucra pentru spionajul rusesc, într-un, aş zice eu, mumbo-jumbo în care ruşii se joacă de-a hoţii şi vardiştii la americani acasă.

Nu prea am văzut filme de acţiune cu Angelina Jolie. Mă refer, printre altele, la: Taking Lives, Tomb Raider, Mr. & Mrs. Smith sau Wanted. Am văzut Gone in Sixty Seconds unde actriţa nu m-a impresionat, dar asta a fost mai demult. Aşa că nu mă aşteptam azi la nimic înainte să văd Salt. Nu că ar fi neapărat un lucru bun să te aştepţi la ceva înainte de a viziona un film.

Ei bine, filmul este, trebuie să recunosc, o experienţă interesantă. Jolie joacă rolul unei agente CIA, Evelyn Salt, urmărită de foştii ei colegi în urma unei presupuneri că ar fi agent dublu. În prima parte a filmului fragilitatea şi senzualitatea tinerei actriţe se împletesc inedit cu acţiunile ei în stil comando. Hai să trecem acest lucru la plusuri. Tot aici putem adăuga coloana sonoră şi ritmul bun al filmului. Şi, cum era de aşteptat, filmul are un anumit ambalaj, spre deosebire de atâtea noname-uri cu buget scăzut. Dar cam atât.

În partea a doua lucrurile devin tot mai confuze şi mai neverosimile. Iar scenele de acţiune sunt rupte parcă din imaginaţia unui adolescent îndrăgostit, a cărui fantezie conferă adoratei lui calităţi supraumane. Spre exemplu, la un moment dat Salt răstoarnă un motociclist aflat în mers, dar motocicleta rămâne în mâinile ei fără nici un fel de problemă, deşi avea viteză. Tot incredibile sunt şi luptele corp la corp dintre firava Salt şi solizii agenţi care se nimeresc în calea ei şi care, în urma unui pumn, dos de palmă sau toc de pistol pe care ea li-l aplică peste figură, cad laţi la pământ şi rămân inconştienţi.

Spuneam că lucrurile sunt confuze. Ele se lămuresc spre sfârşitul filmului, dar... măi frate... rămân la fel de fără noimă. Şi, după ce s-a tras cortina, rămâi cu senzaţia că tocmai ai revăzut Matrix-ul, doar că fără nici un substrat sau înţeles. Nu că s-ar fi dorit vreodată ca acest film să aibă un substrat. În fond, el este centrat în jurul unui singur personaj, mizând pe farmecul acestuia şi pe calităţile lui feminine de a impresiona audienţa masculină. Că altceva nu prea ai pe ce miza în acest film.

Ca regizor, eu nu aş mai distribui-o pe Angelina Jolie într-un film de acţiune.
RSS

Nu sunt comentarii la: Salt (2010)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.