The Roommate (2011)

Colega de cameră (2011)

gen: dramă

cu: Minka Kelly, Leighton Meester, Cam Gigandet

regia: Christian E. Christiansen

link-uri: IMDBtrailer

nota IMDB: 4.6

opinia mea: mediu
Sara Matthews ajunge în Los Angeles pentru a urma cursurile unei facultăţi de design şi modă. Îşi face rapid câteva prietene în cămin, majoritatea fete de gaşcă cărora le place să se distreze. O notă specială o face proaspăta ei colegă de cameră, Rebecca (în imaginea din poster), o fată sensibilă şi oarecum introvertită. Se întrezăresc premizele unei frumoase prietenii între cele două, însă de fapt Rebecca are grave probleme de personalitate. Dezvoltând o obsesie pentru colega ei de cameră, de care se simte atrasă, Rebecca încearcă să-i îndepărteze într-un fel sau altul pe toţi prietenii apropiaţi din viaţa Sarei, recurgând din ce în ce mai mult la violenţă. Curând, Sara va realiza că lucrurile nu sunt tocmai de glumă cu noua ei prietenă.

Filmul debutează şi într-o bună parte se menţine ca unul pentru tineri. Sub acest aspect este destul de ok, personajele principale sunt charismatice fără a fi poleite în culori stridente, metalizate. Relaţiile care se înfiripă au naturaleţe şi farmec. În scurt timp filmul îmbracă încă o haină, de mister/bizar, pe măsură ce realizăm că Rebecca are o problemă. Această parte de mijloc este cea mai bună în opinia mea. Aici încă nu este totul clar, încă există nenumărate posibilităţi de dezvoltare şi întrebări în mintea spectatorului, filmul promiţând destul de mult. Sfârşitul merge pe linia unui thriller, cu focuri de armă, cu sechestrări, cu lupte fizice. Este o fructificare destul de sărăcăcioasă a posibilităţilor de care scriam, dar, într-un fel, de înţeles.

Filmul nu este unul excepţional dar nici unul foarte prost. Mi-a plăcut faza în care Sara iniţiază primul contact intim cu noul ei iubit.
RSS

Nu sunt comentarii la: The Roommate (2011)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.