Passion Play (2010)

Pasiuni (2010)

gen: mister

cu: Mickey Rourke, Megan Fox, Bill Murray

regia: Mitch Glazer

link-uri: IMDBtrailer

nota IMDB: 4.4

opinia mea: superMickey Rourke este Nate Poole, un trompetist ale cărui zile de glorie au apus de mult. Ca urmare a unei aventuri avute cu soţia gangsterului local (Bill Murray), el este prins de un criminal plătit şi dus într-o zonă izolată spre a fi executat. În continuare însă se produc o serie de evenimente improbabile.

Nate este salvat în ultimul moment de nişte amerindieni care îl împuşcă pe călăul lui şi apoi fug mai departe. Scena se desfăşoară destul de rapid şi nici măcar nu reuşim să vedem feţele salvatorilor. Mergând de unul singur în acea pustietate, Nate ajunge la un soi de aşezare de circari, unde solicită un telefon. Şeful acelor circari îi cere un dolar pentru a-l lăsa să intre în cort. Cort care, spune el, îndeplineşte orice dorinţă, care poate oferi raiul sau iadul. Acolo Nate o va cunoaşte pe Lily, o fată... cu aripi. Şi, încercând s-o salveze, va sfârşi salvat de ea.

Filmul este mult mai profund decât pare la început. Dacă o să priviţi atent o să observaţi o serie de simboluri interesante. Unul din ele este pălăria de care Nate nu se desparte decât în final şi care-l face distinctiv între celelalte personaje. Altul este vulturul pe care Nate îl vede când agresorul lui se pregătea să-l împuşte. Un vultur care parcă vrea să spună că filmul nu este altceva decât o metaforă a zborului. Mai notez dolarul cu care Nate îşi plăteşte accesul în cort; la ce mit vă duce cu gândul?

Atmosfera filmului nu este una foarte clară sau lucidă, ci oarecum onirică, bizară. Un bizar care se va risipi în final, lăsând însă loc unor întrebări mai profunde. Senzaţia pe care ţi-o dă filmul este de gol, de inutilitate a acestei lumi materiale şi de căutare a altceva.

În ce priveşte actorii, dacă de la Mickey Rourke şi Bill Murray vă puteţi aştepta la un joc foarte solid, cum de altfel şi fac, iată că, în mod surprinzător poate pentru unii, acest film ne arată o Megan Fox deosebit de inspirată. Adăugaţi la toate acestea o coloană sonoră pe alocuri superbă şi veţi avea garanţia unui film nu de consum ci de calitate.

Din păcate, cele două noţiuni sunt deseori disjuncte iar filmul a ajuns direct pe DVD-uri şi pe BluRay-uri, fără a rula în cinematografe. Până şi Mickey Rourke a afirmat despre el că este prost, ulterior cerându-şi scuze. Ceea ce în opinia mea îl face un nu la fel de bun critic pe cât de bun actor.

Recomand filmul celor care caută mai mult decât un spectacol vizual, care însă nu lipseşte nici el.


RSS

Nu sunt comentarii la: Passion Play (2010)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.