Chicago (2002)

Chicago (2002)

gen: muzical

cu: Richard Gere, Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Dominic West, Taye Diggs, Queen Latifah

regia: Rob Marshall

link-uri: IMDBtrailer

nota IMDB: 7.2

opinia mea: mediuVelma Kelly (o cunoscută cântăreaţă şi dansatoare care şi-a omorât soţul şi sora după ce i-a găsit împreună) şi Roxie Hart (o aspirantă la statutul de cântăreaţă şi dansatoare care şi-a omorât amantul când a realizat că acesta o minţise în legătură cu presupusa viitoarea ei carieră de cântăreaţă şi dansatoare) se află în aceeaşi închisoare unde trebuie să găsească o metodă de a evita condamnarea la moarte. Iar cel care le poate salva este Billy Flynn, un avocat care nu a pierdut nici un caz şi care ştie foarte bine cum să exploateze slăbiciunile oamenilor în general şi ale juraţilor în particular.

Velma (Catherine Zeta-Jones) este infatuata, Roxie (Renée Zellweger) este prostuţa iar Billy (Richard Gere) este bărbatul seducător şi de succes. Dar toţi şi toate personajele din film sunt lipsite de scrupule, cu excepţia soţului nătâng şi molâu al lui Roxie. Iar într-o lume plină de corupţie şi de superficialitate circul şi showbiz-ul sunt metode sigure de a asigura verdictul de nevinovat(ă). Doar că iluzia jocurilor de lumini funcţionează în ambele sensuri iar ceea ce azi este în lumina reflectoarelor mâine poate fi o simplă notă în subsolul unui ziar.

Filmul are multe scene cu muzică, poate prea multe. Substratul lui este simplu şi se rezumă la ideea de corupţie şi superficialitate, repetată cu obstinaţie, de care am amintit. Performanţele actorilor sunt foarte bune. Filmul are şi o anumită savoare sau magie care te prinde, te vrăjeşte pe parcursul celor circa două ore de vizionare. Care vizionare vă doresc să fie cât mai plăcută!


RSS

Nu sunt comentarii la: Chicago (2002)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.