Shaun of the Dead (2004)

Lupta cu Zombi (2004)

gen: umor negru

cu: Simon Pegg, Kate Ashfield

regia: Edgar Wright

link-uri: IMDBtrailer

nota IMDB: 8.0

opinia mea: mediuShaun of the Dead este o comedie britanică care a înregistrat un succes comercial şi critic atât în Anglia cât şi în State. Nominalizat la BAFTA, filmul e un amestec de umor englezesc, zombi, romantism şi puţină dramă.

Simon Pegg îl portretizează pe Shaun, un tip care încearcă să se adune şi să-şi găsească un scop în viaţă, având în acelaşi timp de gestionat relaţiile mai mult sau mai puţin dificile cu colegii de serviciu, cu colegul de apartament, cu tatăl său vitreg, cu mama şi în special cu iubita care vrea să-i dea papucii. În acest context, nu se ştie exact cum, o mare parte din populaţie se transformă în zombi, infestând apoi prin muşcare şi pe cei sănătoşi, astfel încât, în scurt timp, Shaun şi prietenii lui se găsesc în situaţia de a lupta pentru supravieţuire. Nu vă aşteptaţi la o acţiune clasică horror şi nici măcar la o dramă autentică: filmul este în primul rând comedie. De data aceasta, nu una rea.

eroii noştri încearcă să treacă drept zombi pentru a traversa o zonă nu tocmai prietenoasă
Trebuie să recunosc că iniţial nu mi s-a părut un film bun, asta din cauza lipsei de substanţă sau profunzime. Totuşi, filmul emană un tip de umor care probabil vă va ţine captivi în faţa ecranului până la final. Şi poate că aici, ca şi în cazul altor comedii, forma bate fondul.

Pentru doritorii de substrat, acesta ar fi dificultatea omului de a se schimba: în pofida experienţelor exterioare cu care se confruntă, Shaun nu se maturizează deloc, lucru care reiese inclusiv din ultima fază a filmului.

traversând nişte spaţii verzi
În cazul acestui film trailer-ul este semnificativ. Veţi primi cam ce vedeţi acolo. Vizionare plăcută.

RSS

Nu sunt comentarii la: Shaun of the Dead (2004)

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.