The Mechanic (2011)

Mecanicul (2011)

gen: acţiune

cu: Jason Statham, Ben Foster, Tony Goldwyn

regia: Simon West

link-uri: IMDBtrailer

nota IMDB: 6.5

opinia mea: mediu
"Mecanicii" sunt oameni care "repară" diverse "probleme", practic asasini plătiţi. Unul dintre ei este şi Arthur Bishop, jucat de Jason Statham. Angajat al unei organizaţii de profil, el preia cazuri foarte dificile. Pe care le rezolvă. Fără să-şi pună întrebări, fără să aibă regrete. Afacerile sunt afaceri. Până când devin ceva personal.

În opinia mea, o dinamică bună şi o linie uşor de urmărit, nelipsită de tensiune. Aceste lucruri sunt un avantaj, filmul neîncercând să pară altceva decât este: unul de acţiune. Scenele de violenţă (crimele) sunt destul de dure. Ce mi s-a părut nelalocul lui este existenţa acestei companii sau organizaţii pentru care lucrează Bishop. Companie care primeşte la rândul ei "comenzi" de a ucide pe cineva şi apoi le plasează angajaţilor, adică mecanicilor. Ideea unei astfel de companii, aşa cum e prezentată în film, e extrem de nerealistă. Tot puţin credibilă este şi încercarea de a-l prezenta pe Bishop (un om care-şi câştigă existenţa ucigând alţi oameni) ca pe un tip moral. Sau faptul că toate comenzile primite de firmă ar fi de a lua viaţa doar unor personaje negative: dealeri de droguri, criminali etc. Filmul nu specifică explicit acest lucru dar cumva îl dă de înţeles. Totuşi, nu se insistă pe el.

Nu vedem atât de multe clişee cum ne-au obişnuit americanii. Scenele de acţiune sunt undeva între Curierul (unde avem un om care se bate cu o gaşcă întreagă şi îi face praf) şi Jaful de pe Baker Street (unde avem prea puţine lupte corp la corp), ceea ce e bine. Filmul e cumva unul masculin, dinamic şi din acest punct de vedere destul de bun, dacă eşti băiat şi dacă eşti dispus să ignori scenele dure. Intriga şi răsturnările de situaţii sunt puţin peste media filmelor lui Statham. Iar în ce mă priveşte, am mai descoperit un actor cu potenţial, în persoana lui Tony Goldwyn.
RSS

2 comentarii la: The Mechanic (2011)

Dli

Pentru iubitorii filmelor de actiune: eu as clasa in top 10 de actiune a ultimelor 5 ani.

Lotus

Poţi vota filmul dacă doreşti, la "Reacţii film".

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.