The Book of Eli (2010)

Cartea lui Eli (2010)

gen: post-apocaliptic

cu: Denzel Washington, Mila Kunis, Gary Oldman

regia: Albert Hughes, Allen Hughes

link-uri: IMDBtrailer

nota IMDB: 6.8

opinia mea: bun
Într-un viitor post-apocaliptic violent, în care civilizaţia a dispărut iar hrana şi apa se găsesc foarte greu, un om călătoreşte spre vest ducând ascunsă cu el o carte pe care o protejează cu preţul vieţii.

În primul rând, filmul e bun. Experienţa vizuală care ni se oferă este într-un ton oarecum alb-negru dar asta cadrează cu filmul. Prima jumătate a lui este dinamică, interesantă şi mi-a plăcut foarte mult. A doua jumătate ia un curs cumva filosofic, mistic, aducându-i un deserviciu. Dacă ar fi continuat în acelaşi mod în care a început, ar fi fost o capodoperă. Mesajul lui ar fi fost chiar mai puternic, fără să ni-l bage cineva în faţa ochilor pe un carton strălucitor. Pentru că da, există un mesaj, sau chiar mai multe, şi pe mai multe planuri. Unul dintre ele fiind diferenţa dintre forma goală şi fond, dintre ambalaj şi conţinut, dintre exterior şi interior.

Mi-a plăcut şi interpretarea Milei Kunis, deşi rolul care i s-a dat să-l joace putea fi, în opinia mea, chiar mai bun. Puţin pauzibil însă faptul că ştia să conducă, şi încă bine, cum o face în film. În rest, nu prea multe scăpări.


Dialog din film:

- Îţi aminteşti cum era înainte? Mă refer la lumea de dinainte?
- Da.
- Ei bine, cum era?
- Oamenii aveau mai mult decât le trebuia. Nu aveam habar ce e preţios şi ce nu. Aruncam lucruri pentru care oamenii se omoară acum...
RSS

4 comentarii la: The Book of Eli (2010)

cristina

mie mi-a placut mai mult :))
e intr-adevar un film bunbun ;)

Lotus

îţi dă de gândit

Trimiteți un comentariu

 
Comentariile de tip spam, incluzând cele cu nickuri ca piese auto sau service calculatoare, sunt băgate la spam, fapt care nu va avea urmări prea bune pentru reputația site-ului dvs. Merită să aveți în vedere că blogul de față este găzduit de Google.